Presentació de l’equip de l’Arxiu Capitular (ACL)


Benvolguts membres del Grup d’Arxivers de Lleida,


Aprofitem l’avinentesa per a presentar-nos oficialment i donar a conèixer la situació en la que es troba actualment l’arxiu capitular de Lleida. Com ja sabeu, la direcció d’aquest arxiu tan a nivell laïc com eclesiàstic, ha canviat força en els darrers anys, i seguirà canviant degut al règim intern propi del funcionament del Capítol de la Catedral, que nombra l’arxiver entre els canonges, normalment persones de molt avançada edat i amb d’altres ocupacions dins de la diòcesis, que ocupen durant poc temps el seu càrrec, cosa que impedeix que es familiaritzin amb la feina que s’ha de desenvolupar a l’arxiu.


Al llarg de molts anys el canonge arxiver fou Dr. Melchor Bajén, que després de la seva jubilació va ésser substituït per Ms. Josep Martí com a canonge arxiver i per Gemma Escribà com arxivera tècnica. Fa poc més d’un any, Josep Martí es jubilà i el càrrec l’ocupa actualment Ms. Josep Carmelo Moré. Després de la marxa de Gemma Escribà, la direcció tècnica ha desaparegut i les tasques d’administració i representació han recaigut sobre l’equip de treballadores que resta a l’arxiu. Per a que se’n tingui coneixement som les següents:

 • Ana Carles Sánchez que s’encarrega de l’atenció als investigadors.
 • Rosana Miró Dellatorre responsable de la biblioteca i de la gestió informàtica interna.
 • Carmen Vázquez Torres, encarregada de la descripció i catalogació del fons de pergamins.

A banda de la tasca que cadascuna tenim, ens encarreguem en conjunt de totes les feines pròpies d’arxiu, que com ja sabeu, en son moltes i molt diverses.


Des de l’estiu passat s’estan efectuant obres de reforma i ampliació, per les que s’ha suspès temporalment l’atenció als investigadors. Esperem que finalitzin aviat i, aprofitarem la inauguració per a convidar-vos a conèixer les noves instal·lacions i a nosaltres, si és que encara no ens coneixeu.


Salutacions,


Ana, Rosana i Carmen

Arxiu Capitular de Lleida

Anuncis

One Comment

 1. Benvolgudes companyes,

  Gràcies al vostre escrit puc aclarir alguns dels dubtes que tenia, ja què tenia certa confusió entre l’arxiu capitular i l’arxiu del bisbat.
  Per altra banda també agraeixo la vostra empenta, pel fet d’haver estat les primeres en publicar una entrada al bloc del GALL.

  Enhorabona!

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.