Lleida: Sessió contínua. La Lleida d’ahir i d’avui vista des del cinema


Lleida: Sessió contínua és una exposició que pretén oferir una mirada a l’evolució i la transformació de la ciutat de Lleida i d’algun poble de les nostres comarques, a partir de l’oci i específicament del cinema.Lleida sessió contínua, Sala Montsuar de l'IEI (16 de juny al 23 de juliol de 2009)

El projecte per a realitzar aquesta exposició sorgeix de la col·laboració i el treball de diferents professionals del món dels arxius de Lleida. Un dels objectius que es van marcar els creadors d’aquesta exposició és donar a conèixer als ciutadans una petita part del fons que es custòdia als diferents arxius de la ciutat i de les comarques de Ponent. Al mateix temps mostrar com el patrimoni cultural es pot enriquir i complementar amb les aportacions privades de béns d’interès cultural.

L’exposició Lleida: Sessió contínua fa una reflexió sobre el tema de l’oci, la seua evolució al llarg del temps i l’ordenació dels cinemes dins els plànols de la ciutat o dels pobles. El treball doncs, fa un repàs de Lleida al llarg del segle XX centrat en els cinemes com a escenaris d’alguns canivs urbanístics, i com aquests espais emmirallaven la societat que feia, i encara fa, de l’oci una manera de relacionar-se socialment.Exposició: Lleida sessió contínua (2009)

En definitiva doncs els arxivers i arxiveres que han dissenyat i dut a terme aquesta exposició han volgut fer una aportació per a donar a conèixer la història més recent de les terres de Lleida i amb això convidar als visitants de l’exposició al diàleg i a la reflexió sobre la Lleida d’ahir i la Lleida actual.

L’exposició Lleida: Sessió contínua serà inaugurada pel President de la Diputació de Lleida, i pel Director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs el proper dimarts 16 de juny de 2009, a les 8 del vespre a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La podeu visitar fins al 23 de juliol del 2009. Passeu, vegeu i gaudiu-ne!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Activitats, Exposicions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s