Reunió del Grup d’Arxivers de Lleida a l’Arxiu Diocesà de Lleida


Un moment de la reunió del GALL a l'Arxiu Diocesà de LleidaEl passat dimarts dia 3 de novembre de 2009 el Grup d’Arxivers de Lleida va celebrar la seua segona reunió anual, a l’Arxiu Diocesà de Lleida.

Enguany, en la reunió de tardor del GALL, ens vam retrobar un bon nombre d’arxivers i arxiveres de les comarques de Ponent, provinents d’arxius ben diversos. Un cop més però, no poguérem retrobar-nos ni gaudir de la presència dels companys dels arxius comarcals.

El punt de trobada va ser el Palau Episcopal de Lleida, on hi ha l’Arxiu Diocesà de Lleida. L’Anna, arxivera i mossèn Jacint, director, ens feren una visita per les instal·lacions de l’Arxiu Diocesà, en que vam veure el dipòsit, la sala de consulta i la biblioteca auxiliar de l’arxiu, així com la sala de treball, on conversarem amb Descans al pati de l'Acadèmia Mariana de Lleidaalguns dels voluntaris que hi col·laboren, finalment vam poder observar alguns dels documents que formen el fons d’aquest arxiu.

Després de la visita a l’arxiu, ens vam desplaçar cap a l’Acadèmia Mariana de Lleida, on realitzarem la reunió. El tema principal d’aquesta reunió era el bloc del GALL, un projecte que posarem en marxa en la reunió anterior i que en aquesta n’avaluàvem els resultats i la continuïtat. Sense marxar del context de les noves tecnologies, vam acordar experimentar noves iniciatives per mantenir el treball en xarxa del GALL al llarg de l’any.

En un segon punt de la reunió es va afavorir la pluja d’idees per a realitzar algun projecte comú del GALL, sorgint alguns projectes molt interessants que s’aniran desenvolupant en grups de treball específics i presentant en properes reunions.

Paranimf de l'Acadèmia Mariana de LleidaFinalment en el torn obert de paraula es va parlar de fomentar, des de les comarques de ponent, l’elaboració d’algun article per al proper número del Lligall. També es van comentar algunes problemàtiques i casuístiques específiques sobre el dia a dia de cada arxiu.

Un cop finalitzada la reunió encara vam poder gaudir del bon dia que feia a Lleida, amb un piscolabis al pati de l’Acadèmia Mariana. I en acabar d’una visita per les principals sales de l’edifici, com la seua capella, el teatre i el paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida.

Per acabar, i aprofitant el text, agraïm als responsables de l’Arxiu Diocesà de Lleida la seua bona acollida i l’esforç realitzat en organitzar aquesta reunió. Moltes gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.