L’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes i l’exposició del Centenari Marista al Monestir


Enguany el Monestir de les Avellanes està d’aniversari. Se celebren els 100 anys de l’arribada dels Germans Maristes al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.

Per celebrar aquesta efemèride s’han organitzat diversos actes que es realitzaran al llarg de tot l’any 2010. En alguns d’aquests actes hi  participa activament l’Arxiu del Monestir de Bellpuig de les Avellanes (AMBA). Una de les primeres activitats que s’ha posat en marxa és l’exposició del centenari, que va ser inaugurada en l’acte d’obertura del Centenari Marista al Monestir de les Avellanes 1910-2010.

L’Exposició del Centenari està formada per un total de 16 panells que volen explicar no tan sols la història, sinó també les activitats passades i presents que ha viscut la casa en les diferents èpoques i conèixer així què és el Monestir de les Avellanes. A aquests panells centrals els acompanya el vídeo del centenari i dues vitrines on s’hi exposen elements característics d’aquest cent anys. L’Arxiu del Monestir ha cedit, durant la vigència de l’exposició, alguns documents del fons històric del Germans Maristes.

La tasca de l’Arxiu del Monestir en la preparació de l’exposició s’ha centrat sobretot en la cerca de documents, sobretot fotogràfics, ja què els panells de l’exposició es composen principalment d’imatges fotogràfiques que ajuden a explicar aquests cent anys d’història. L’arxiu també ha col·laborat en l’edició dels textos que acompanyen les fotografies.

L’Exposició del Centenari és doncs un passeig per aquests últims cent anys de la història del Monestir. El primer panell fa, a mode d’introducció, un breu repàs dels més de 800 anys d’història que té el Monestir de les Avellanes. A continuació s’hi troben els 12 temes que s’han escollit per explicar aquest cent anys de vida marista al Monestir de les Avellanes. Finalment els dos últims panells volen mostrar com encara el futur el Monestir, a partir del projecte Portes Obertes, que vol obrir a les persones i al territori aquesta antic, però ben viu, Monestir de les Avellanes.

One Comment

  1. Benvolguts/des,

    L’exposició del Centenari, es pot visitar de forma gratuïta i es podrà visitar fins el desembre del 2010.
    L’exposició es troba a l’antic menjador dels monjos.
    El vídeo de l’exposició també es pot visualitzar per internet. (http://www.monestirdelesavellanes.com) – Espai centenari o prement damunt del logotip del centenari.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.