El producte audiovisual a l’Alt Pirineu i Aran: entre el coneixement i el desenvolupament local


La producció audiovisual té una presència creixent en l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. Ja sigui en el camp de la creació artística, de la recerca i divulgació científica, com també en el camp de la creació de productes culturals, la valorització del patrimoni i la promoció turística, aquest mitjà passa a tenir una clara consideració en molts projectes i a ocupar un lloc específic com a instrument al servei del desenvolupament local.

Més enllà de les discussions tècniques i especialitzades sobre les tecnologies, el mètode de treball o els llenguatges audiovisuals, aquesta jornada vol encetar un debat obert als actors culturals, turístics, econòmics i institucionals sobre les oportunitats de futur que aquest sector pot aportar al desenvolupament econòmic i social a l’Alt Pirineu.

La presència de responsables de diferents projectes que utilitzen aquest recurs arreu de les comarques de muntanya ha de facilitar l’intercanvi d’informació –una pràctica encara difícil a la muntanya-, conèixer altres experiències forànies, reflexionar sobre les expectatives de futur d’aquest sector i, sobretot, plantejar noves estratègies de treball en xarxa a nivell pirinenc.

11.30h Projecció de le pel·lícula Maderadas en el Pirineo, de Pyrene Producciones Videográficas, al Cinema Guiu de la Seu d’Urgell.

11.45h Presentació de la jornada a càrrec d’Arcadi Castilló, director de l’IDAPA; de la Sra. Montserrat Guiu directora de PICURT, i del Sr. Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

12.00h La creació audiovisual en el medi natural. Funcions i estratègies. Sr. Jordi Sargatal, naturalista i ex director de la Fundació Territori i Paisatge de la Caixa de Catalunya.

12.30h Creació del producte televisiu a partir de la història i l’economia. Sr. Gil Toll, periodista i membre de l’equip del programa Valor Afegit, de Televisió de Catalunya.

13.00h L’anella cultural: llenguatge audiovisual, equipaments culturals i treball en xarxa. Sr. Josep Font. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya.

13.30h Debat

13.45h Dinar

16.30h Taula rodona: El producte audiovisual a l’Alt Pirineu i Aran: Oportunitats i eixos d’actuació. És possible el treball en xarxa?

                        – Sr. Isidre Domenjó. Consell Comarcal de l’Alt Urgell
                        – Sr. Aram L. Roca. Telecenter del Pallars Sobirà
                        – Sra. Rosa Serra. Dir. de Transversals Produccions Culturals
                        – Sra. Maria Vergés. Conselh Generau dera Val d’Aran
                        – Sr. Josep Rosell. Escenògraf
                        – Moderador: Sr. Jordi Abella, director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

18.00h Cloenda a càrrec del Sr. Joan Ganyet, director general d’Arquitectura i Paisatge. Generalitat de Catalunya.

 La inscripció és gratuïta, però cal formalitzar-la abans del dilluns dia 21 de juny, al telèfon de l’IDAPA 973-355552.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.