1a Jornada històrica i gastronòmica de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell


A l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, el dia 12 de novembre a les 20 h., hem preparat una jornada històrica I gastronòmica amb una xerrada divulgativa i lúdica sobre el menjar i l’alimentació a l’edat mitjana a Tàrrega.

Les conferències aniran a càrrec de dos especialistes en la matèria. D’una banda el Dr. Prim Bertran ens parlarà sobre l’alimentació en el món baix medieval a terres catalanes i, en concret, a les Terres de Ponent. I d’altra banda el Dr. Josep Xavier Muntané farà una xerrada sobre l’alimentació a l’aljama jueva de Tàrrega, basant-se en tres plats de receptes medievals catalanes: un primer de peix, un segon de carn i unes postres a la manera jueva. Aprofundirà en alguns aspectes relacionats amb els ingredients en funció del que s’ha trobat en documents medievals relatius als jueus de Tàrrega i explicarà també com una persona hauria preparat aquests plats tenint en compte les prescripcions alimentàries dels jueus.

Després, a partir de les 22 h. es farà un sopar a la Taverna D•Tapes de Tàrrega al Carrer de la Vila Nova, damunt de la Plaça de les Nacions Sense Estat, amb un menú de receptes medievals. El sopar serà amenitzat amb música tradicional per la formació “La Lloca”.

Arxiu Comarcal de l’Urgell
c/de les Sitges, 4 i 6
25300 Tàrrega (Urgell)
Tel. 973 31 24 11
Fax  973 31 24 11
acurgell.cultura@gencat.cat
http://cultura.gencat.cat/arxius/acurAnuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.