Incorporació del Llegat Ramon Areny del Servei d’Arxiu i Llegats de l’IEI a la Memòria Digital de Catalunya


El Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, CBUC, promou el dipòsit Memòria Digital de Catalunya fruit de la cooperació i col·laboració entre biblioteques catalanes, des d’on es poden consultar, en accés obert, documents relacionats amb Catalunya.

La Memòria Digital de Catalunya és un repositori cooperatiu que té com a principal finalitat augmentar la visibilitat i consulta del patrimoni bibliogràfic i documental català. Per tant, en promou la digitalització, proporciona una interfície que permet la consulta conjunta  i en facilita la seva preservació.

El Servei d’Arxiu i Llegats de l’Institut d’Estudis Ilerdencs s’ha incorporat a aquest repositori amb una col·lecció que conté part del Llegat Ramon Areny Batlle. Aquesta col·lecció està formada principalment per monografies impreses a la ciutat de Lleida, durant els segles XV-XX. 

L’aposta del Servei d’Arxiu i Llegats és un projecte a llarg termini que ens ha de permetre incorporar a la Memòria Digital de Catalunya les  diferents col·leccions que en l’actualitat el Servei té digitalitzades: (Manuscrits del llegat Pleyan de Porta, Documentació històrica de l’Antic Hospital de Santa Maria, Col·lecció de gravats, etc.).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.