Cessió de la documentació patrimonial de Casa Sallent de Vilella a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.


L’Ajuntament de Tremp formalitza la cessió de la documentació patrimonial Casa Sallent de Vilella a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

El dia 26 de febrer de 2010 la família Jordana-Morgó de Vilella (Pallars Jussà) formalitzà la cessió de la documentació familiar de Casa Sallent de Vilella, que passà a formar part dels fons de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp. Aquesta documentació ja va ser dipositada físicament a l’arxiu el mes de març de 2009 i compta amb un total de 25 documents en suport pergamí de mides i cronologia per determinar, majoritàriament del S. XVI, i un document en suport paper que consta de sis fulls. Es tracta bàsicament de documents de compravenda dels béns familiars.

L’ACPJ ha iniciat les intervencions de planxat, neteja mecànica i protecció dels pergamins en suports de conservació. També s’han digitalitzat la totalitat dels documents i progressivament s’anirà fent el regest i la transcripció. La incorporació d’aquest fons permetrà a més de la seva conservació, la possibilitat d’estudi d’un fons familiar comú en molts nuclis pallaresos, els seus moviments econòmics i socials i la seva activitat quotidiana.

L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, situat a l’edifici de l’antiga Casa Sullà de Tremp, fou inaugurat el mes de febrer de 2009 i fins a la data, compta amb un total de més de 500 ml de documentació i custodia documentació pública i privada de la comarca del Pallars Jussà. Els seus fons més destacats són els de l’Ajuntament de Tremp i dels seus municipis agregats i l’arxiu notarial de Districte de Tremp, entre altres. També compta amb una hemeroteca de publicacions de la comarca i una biblioteca auxiliar de temàtica històrica i arxivística. La formalització d’aquesta cessió, i d’altres que s’han anat produint des de la inauguració de les instal•lacions de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, haurien de servir d’exemple perquè moltes institucions, entitats, empreses i particulars, dipositin en aquest equipament els seus fons documentals; ja sigui mitjançant donacions, cessions en dipòsit o altres fórmules que permetin la preservació i la posada disposició dels investigadors del patrimoni documental de Tremp i de la comarca, amb l’objectiu últim de preservar la memòria dels nostres pobles.

Per informar-vos del funcionament de l’arxiu, podeu consultar la seva pàgina web, adreçar-vos’hi personalment,  al carrer de Mercadal, s/n de Tremp o per telèfon 973651337.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Difusió, Digitalització, Gestió documental, Grup d'Arxivers de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s