Arxi… i la davallada al magatzem dels papers


Arxibal Cartella i el cas del document tacat de sang (3a part)

Però heus aquí que allà baix, al soterrani, l’Arxi hi va ensumar alguna cosa més, a part de flaires d’humitat, de paper vell i de resclosit. Aquell nas seu li deia que en algun lloc d’aquell cau s’hi amagava cafè del bo… I tant que sí! En una raconada hi havia una Nespresso novíssima que semblava que l’hagués acabat de deixar el George Clooney mateix en persona, perquè no li pispés aquell que fa de sant Pere a l’anunci. Una cafetera a punt per inserir-hi la capsuleta que volgués de tota una selecció de cafès del món sencer! No se’n podia pas avenir, ell, que era un devot fervent del ‘cafeïnisme’, l’única religió veritable en la que creia, que l’haguessin enviat com a càstig en aquella cofurna: allò havia estat com un regal de la providència!

I això no era pas tot: aquell arxiu, aquella cambra dels horrors amagava tota una altra cosa. Tots aquells telaranys, aquells definitius polsegosos, aquell color gris grisós no era sinó un truc, un aparador fictici que amagava darrere seu tot d’equips de la més alta tecnologia a disposició d’una policia moderna, eficaç, preparada per a qualsevol delicte contemporani… si és que els sabien fer servir.

Però encara ningú no havia gosat toca’ls fins al moment… L’Arxi Cartella era una rara avis dins del cos: ell en sabia un niu de tecnologia punta. Per això era tan mal vist en un cos on la majoria eren exagents civils, civils dels del tricorni…

 Xavi Gutiérrez Riu,
investigador i col.laborador del Archiu Generau d’Aran

 

Anar al capítol anterior

 
Recordeu que aquesta és una proposta de narració col·lectiva i la seva continuació està a les vostres mans.
Animeu-vos a escriure, qui sap? potser pots ser l’autor de proper capítol….
 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.