L’excursionisme d’arxiu: quan la muntanya va als arxius


El 5 de novembre de 2011 Lleida es va convertir en la seu del VIè Congrés dels Centres Excursionistes de Catalunya, just quan es compleixen 100 anys de la primera edició d’aquest certamen, una efermèride que es commemora amb l’exposició La Lleida del primer Congrés Excursionista Català que reflecteix certs aspectes de la ciutat en la celebració del primer Congrés, per ajudar a entendre millor la transcendència dels acords presos en aquella primera cita de l’excursionisme del nostre país.

Per a celebrar dita onomàstica la gent del Centre Excursionista de Lleida va estar cercant imatges de l’època i va trobar un bon suport en el nostres arxius i en el propi de l’entitat. L’exposició es va crear mitjançant uns plafons en els quals es veuen reproduïdes imatges del mateix Centre Excursionista de Lleida, del Fons Manuel Herrera i Ges (Arxiu Diocesà de Lleida) i diverses postals de la Lleida de principis del S. XX.

 Qui diu què els esports i l’arxivística estan renyits?

Ah! i l’exposició la podeu gaudir fins el divendres 11 de novembre al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. No us la perdeu!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Exposicions, Fotografia, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s