Reunió del GALL a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà (Tremp)


El passat 16 de novembre el Grup d’Arxivers de Lleida ens vam reunir en una nova trobada. Aquest cop el punt d’encontre fou Tremp i concretament l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. Bona part dels assistents van arribar a Tremp utilitzant el transport públic, gaudint del magnífic paisatge que ofereix el viatge amb el tren del llacs.

En arribar a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà ens va rebre el Fernando, el seu director, així com la resta de personal, a tots agraïm la seua càlida acollida i l’esforç per preparar aquesta reunió.

La reunió va començar amb la visita a les instal·lacions de l’arxiu i tot seguit amb el repàs dels punts de l’ordre del dia. Probablement la reunió de Tremp marcarà un abans i un després en la manera de fer que hem tingut fins ara els arxivers i arxiveres del Grup d’Arxivers de Lleida. Els temps i els arxius han canviat d’ençà d’aquell 1998 en que s’iniciaren les primeres trobades dels arxivers de ponent. Al llarg de tots aquests anys s’ha constatat que hem anat traçant un camí que ha permès cohesionar millor els arxius i els arxivers de les comarques de ponent, un camí que ens ha permès intercanviar experiències, punts de vista, coneixements. En definitiva que ens ha permès crear sinèrgies que ens han ajudat a tirar endavant els nostres arxius, tant a nivell particular com en conjunt.

Les últimes trobades han marcat una nova tendència a seguir per al GALL, una tendència que se sosté entre les noves tecnologies i les trobades del grup. Des de la creació del bloc ens hem introduït de ple en les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Ara, pensem que ha arribat el moment d’emprar aquestes tecnologies per a l’intercanvi dia a dia d’informació i coneixements entre arxivers del GALL, creant un espai de treball virtual que ens permeti continuar realitzant activitats conjuntes com fins ara. Que les experiències amb les noves tecnologies que podem realitzar des del GALL ens serveixin per a formar-nos millor en aquest àmbit, permetent-nos així poder-les aplicar en l’àmbit de l’arxivística i en els nostres arxius.

Els arxivers i arxivers som una família petita i més encara els arxivers de les comarques lleidatanes, a més molt dispersos en el territori. Tot i això hem demostrat que hem sigut capaços de trencar distàncies i barreres creant una gran família cohesionada. Per això les trobades presencials continuaran, amb el dinar de germanor per la diada dels arxius, per conèixer nous arxius i per treballar conjuntament, quan faci falta allí estarem. Visca els arxius i els arxivers i arxiveres de ponent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.