“L’Edat Mitjana. Món real i espai imaginat”. Presentació del llibre a l’Arxiu Històric Provincial de Lleida


L’Edat Mitjana és una de les èpoques històriques més explotades en tots els camps de l’oci: la literatura, la cinematografia, els jocs de rol, les fires i mercats, i com no podia ser d’una altra forma la xarxa va plena de pàgines més o menys acadèmiques.

Tanmateix no són uns fons de consulta fàcil per la tipologia documental cada vegada més estranya a la que ens és usual avui en dia; pel codi utilitzat ple d’abreviatures no sempre fàcils de reconèixer i l’ idioma, el llatí o el català antic. Quant a la preservació dels suports i les tintes no ha ajudat a que la informació ens hagi arribat sencera, la qual cosa obliga a buscar-los en institucions disperses i utilitzant molt la informació complementària per acabar de desenvolupar les diferents tesis plantejades.

Hi ha altres dificultats para portar a terme estudis en el camp de la Història Medieval. L’Arqueologia Medieval que és un complement imprescindible no disposa de finançament suficient per al seu desenvolupament i els estudis medievals i els centres d’estudis i grups d’investigació que els promouen no obtenen el finançament d’altres memòries histèriques més pròximes.

Per totes aquestes raons és tot un esdeveniment la presentació de “L’Edat Mitjana: món real i espai imaginat” i ho és encara més quan és una presentació descentralitzada, primer es fa en el Museu d’Història de Catalunya, el dia 6 de març,  i el dia 13 a Lleida fent-nos partícips d’aquest acte acadèmic i de difusió tan agosarat en aquests temps com és la presentació d’un llibre, d’un llibre d’Història Medieval. Un llibre que s’ha elaborat en el sí del Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura” de la Universitat de Lleida, a través dels seus treballs d’investigació i diferents reunions científiques que durant aquests anys s’han dut a terme . En aquest marc, Julián Acebrón, Jaume Aurell, Joan Josep Busqueta, Àngel Casals, Agustí Colomines, Salvador Claramunt, Josep Maria Domingo, Francesc Fontbona, Paul Freedman, Albert Ghanime, Josep Hernando, Alberto Luque, Isabel Montoya, Antoni Passola, Alfons Puigarnau, Xavier Terrado i Flocel Sabaté configuren, sota la coordinació d’aquest darrer, un equip plural i interdisciplinari que aporta aquí la seva reflexió i el seu treball.

L’acte ha estat organitzat per l’Editorial Afers , el Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals “Espai, Poder i Cultura” de la Universitat de Lleida i l’Arxiu Històric de Lleida, seu on tindrà lloc el proper dimarts 13 de març a les 7 de la tarda. La presentació anirà a càrrec d’Antoni Dalmau, escriptor i professor a la Universitat Ramon Llull i Flocel Sabaté, catedràtic d’Història Medieval a la Universitat de Lleida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.