Lux in arcana: l’arxiu secret del Vaticà es revela


Avui viatgem fora de la Terra Ferma, ens n’anem fins a Roma, concretament als Museus Capitolins de Roma, on des del 29 de febrer i fins al 9 de setembre s’hi exposa Lux in Arcana. L’archivio segreto Vaticano si rivela.

Si teniu l’oportunitat de fer una escapada a la capital del Tíber us recomano visitar aquesta exposició, en la qual per només 14 € podreu gaudir almenys de tres aspectes únics:

  • Tenir davant dels vostres ulls documents únics de l’Arxiu Secret del Vaticà.
  • Gaudir d’una exposició d’alt nivell, magníficament dissenyada, on es combinen els elements multimèdia sempre donant protagonisme al document.
  • Contemplar els espais i obres d’art dels Museus Capitolins que per si sols ja s’ho mereixen.

En tot cas per si no són motius suficients us faig cinc cèntims de l’exposició. Lux in Arcana exposa 100 documents originals de l’Arxiu Secret del Vaticà, que per primer cop són mostrats al públic fora de la Ciutat del Vaticà.

L’exposició està distribuïda en dotze sales del museu i estructurada de manera que puguem resseguir més de 400 anys d’història a partir dels documents. Per exemple alguns d’aquests passatges: Il Custode della Memoria, on podem veure documents enviats o rebuts pels Papes per altres mandataris, com califes àrabs, l’última emperadriu Ming, d’Abraham Lincoln, etc. Tiara e Corona, on podem veure el Tractat de la fi de la Guerra dels trenta anys. Eritici, crociate e cavalieri, un impressionant espai en el que tenim a tocar l’excomunicació de Martin Luter, o l’impressionant rotlle de diversos metres sobre l’interrogatori dels Templers al castell de Chinon.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Cultura, Exposicions, Història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s