Reflexions sobre les V Jornades Tècniques de l’Administració Local


 

 

Màlaga 26 i 27 d’abril de 2012

Els passats dies 26 i 27 d’abril es va celebrar a Màlaga la V edició de les Jornades Tècniques d’Arxius de l’Administració Local, organitzades per l’Arxiu Municipal de  Màlaga.

Dels ponents i de les sessions ja se’n parla a través de les xarxes socials, blocs i altres mitjans, el nivell va ser excel·lent. Els assistents en la seva majoria professionals de les diferents institucions d’Andalusia exceptuant dues catalanes, una d’elles jo mateixa i una eivissenca.

La meva reflexió vol anar no al voltant del contingut que, ja he dit, que va ser de molt bon nivell sinó de com els professionals dels arxius podem desenvolupar les nostres funcions i dur-les a bon port depenent de les sensibilitats institucionals.

Estem immersos en un procés imparable de canvi; el repte de l’administració electrònica ens empeny a adoptar actituds d’innovació, i d’aprenentatge que hem de compartir. Hem d’adoptar noves formes de pensar i nous models de treball. Els arxivers/eres sabem que no podem girar l’esquena a aquesta realitat, però per afrontar-la cal que existeixi un lideratge potent en les nostres institucions i un convenciment que l’arxiu ha de formar part dels projectes d’administració electrònica i compartir i treballar amb els tècnics informàtics i d’altres professionals de la institució.

Per la nostra experiència, ja sabem que els recursos mai són suficients i que si volem fer-nos visibles hem de ser proactius i “posar el nas” allí on veiem possibilitats de dir la nostra. Però també és evident que falta que així ho creguin les direccions de les nostres institucions.

L’exemple de l’Ajuntament de Màlaga d’implicació de tots els estaments, des de la Secretaria General, el departament de Formació, els tècnics informàtics i l’arxiu municipal és una aposta clara  i un compromís per fer front al repte de l’administració electrònica on la participació de l’arxiu és imprescindible.

El percentatge d’arxius implicats en projectes d’administració electrònica és del 20%, segons dades que es van donar en el curs de les Jornades; aquesta dada parla per si sola de la realitat. Nosaltres sabem cap on hem d’anar, però hi hem d’anar acompanyats.

Elena González
Cap de l’Arxiu Municipal de Lleida (AML)
Anuncis

One Comment

  1. Estic plenament d’acord amb les opinions de l’Elena sobre les seves impressions de la Jornada Tècnica d’Arxius de Málaga, i la importancia dels tècnics d’arxiu en el desenvolupament i implantació de l’Administració electrònica. Sense un bon sistema de gestió de documents electrònics, amb tots els subsistemes ben integrats, l’administració electrònica serà un caos.

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.