Ingressa a l’Arxiu Comarcal de la Noguera el fons patrimonial Casa Carrover de Santa Linya


Signatura del contracte de comodat del fons Carrover

El 24 de maig de 2012 es va signar un contracte de comodat entre el Sr. Ramon Taribó Arnó, propietari del fons patrimonial de la casa Carrover de Santa Linya, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, el Sr. Pere Prat, per delegació del director general de Patrimoni Cultura Pere Prat. L’acte va tenir lloc a la seu de l’Arxiu Comarcal de la Noguera en presència de l’alcalde de Balaguer, el Sr. Josep Maria Roigé.
La casa Carrové ha estat tradicionalment una família d’importants terratinents de la zona, de manera que els seus membres han estat persones destacades en l’àmbit de la política local i també han tingut càrrecs eclesiàstics diversos.
El fons conserva 7 pergamins dels anys 1325 a 1600, documentació textual en suport paper dels anys 1479 a 1985 i 20 negatius fotogràfics en suport vidre. El tipus de documentació que predomina són les escriptures notarials, que són majoritàriament els títols de propietat de béns que la casa pairal necessitava conservar per a defensar el seu patrimoni.
També hi ha documentació relativa a l’administració de les parròquies de Santa Linya, Tartareu i Arenys, a càrrec d’algun dels membres religiosos de la família.
En definitiva, aquest fons és d’especial importància per a la comarca, ja que són pocs els fons patrimonials que s’han conservat a la Noguera. Per això, és de gran interès que aquest fons ingressi a l’Arxiu Comarcal de la Noguera per al seu estudi i perquè suposarà també la garantia de la preservació i conservació futures de la documentació.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s