XVII Curs d’estiu Comtat d’Urgell


En el marc dels actes de la Setmana Internacional dels Arxius

 

A principis de juny es va fer la presentació de la 17a edició de la Càtedra d’Estudis Medievals del Comtat d’Urgell. Van participar en l’acte el Sr. Pere Prat, president del Consell comarcal de la Noguera; el Sr. Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; la Sra. Sònia Valero, consellera de Cultura del Consell Comarcal; el Sr. Miquel Aige, regidor  de Cultura de l’Ajuntament de Balaguer; la Sra. Maite Pedrol, directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera; i el Sr. Flocel Sabaté, professor i catedràtic de la UdL, que van coincidir a destacar la consolidació del prestigi del curs tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

El curs d’engany, que es celebrarà els dies 4, 5 i 6 de juliol, tractarà el tema “Ruptura i legitimació dinàstica a l’Edat Mitjana”, per oferir una mirada global sobre els territoris i els temps medievals que permeti copsar les raons de les ruptures i els arguments per a la legitimació dinàstiques. Les diverses procedències dels ponents, catedràtics i professors d’universitats de l’Estat espanyol, França, Itàlia, Dinamarca i Portugal, permetran l’exposició de diverses perspectives i experiències.

Durant els tres dies del curs s’impartiran conferències en sessions de matí i tarda, que clouran amb un debat entre els ponents de cada sessió.  Per facilitar la comprensió al públic es comptarà amb traducció simultània al català d’aquelles intervencions en llengua forana.

El dijous 5 de juliol es farà una visita guiada  amb el títol “Els espais de memòria i ruptura dinàstica” a Balaguer, Àger i el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.

 

Podeu consultar el programa del curs a  http://cultura.gencat.cat/arxius/acn

Deixa un comentari

Filed under Cursos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s