Una família de Lleida cedeix documents inèdits del president Macià a l’Espai Macià de les Borges Blanques


Per primera vegada han sortit a la llum i s’exposen 35 documents originals, inèdits i únics de qui va ser president de la Generalitat, Francesc Macià. Fins ara, aquesta documentació de la seva trajectòria personal, professional i política estava custodiada per una família de Lleida que s’ha estimat més mantenir-se en l’anonimat, però ara l’ha cedit i es pot visitar a l’Espai Macià de les Borges Blanques. S’exposen en una vitrina, i un dels més importants, per la seva raresa, és un de l’any 1896: quan Macià feia d’enginyer militar.

També s’hi exposa el ban oficial de proclamació de la República, firmat per Macià, un avantprojecte de l’Estatut de Núria o dues cartes, escrites en català, firmades també per ell mateix, de la seva etapa de diputat en què demanava millores a les carreteres lleidatanes. El fons documental inclou també targetes personals.

A més de la documentació sobre la trajectòria del president Macià, aquest espai també recrea altres aspectes relacionats amb la seva vida, com el despatx, que tenia a la casa on vivia, a Lleida.

Vídeo de la noticia

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Difusió, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s