Ingressa a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell un conjunt de diapositives de Gabriel Lluelles, inventor de la Minipimer


En total són 153 diapositives que capten les dimensions socials, culturals i paisatgístiques del poble d’Oliana i els seus voltants entre 1976 i 1989

 

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell rep un conjunt de diapositives realitzades per Gabriel Lluelles Rabadà entre els anys 1976 i 1989, període en què va residir i treballar a Oliana com a director de disseny dels productes de l’empresa Taurus.

Les imatges recullen aspectes socials, culturals i paisatgístics d’Oliana i els seus voltants, així com escenes i esdeveniments familiars.

L’interès del conjunt documental rau en el fet que permet a l’Arxiu Comarcal disposar d’una informació gràfica sobre la vila d’Oliana d’un període del qual no en conserva -fins al moment- cap referència gràfica, al temps que la qualitat fotogràfica de les imatges és molt elevada.

Gabriel Lluelles ha estat una figura rellevant en la història del disseny industrial a Espanya i és el pare de la mítica Minipimer (1959) així com d’altres electrodomèstics comuns en les llars catalanes i espanyoles dels anys 60, 70 i 80 i comercialitzats a través de marques com Pimer, Braun i Taurus.

Finalment, s’ha de destacar la decisiva participació d’en Josep Joan Berenguer, antic director de producció de l’empresa Taurus, en les gestions portades a terme per a l’ingrés del conjunt documental a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Fotografia, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s