Què podem trobar a l’Arxiu Gavín?


Una de les col·leccions documentals que conserva l’Arxiu Gavín és la de les Estampes commemoratives. Aquestes són un tipus de document que anuncia i/o recorda algun fet destacable ja sigui vinculat a una persona, una entitat, una població, etc.

A l’Arxiu Gavín n’hi trobareu una col·lecció de més de 10.000 exemplars, que van des d’inicis del segle XIX fins a l’actualitat. Aquesta és una col·lecció que continua creixent gràcies a les donacions de persones desinteressades. De fet, probablement no hi ha altra forma d’aconseguir-les ja que és un document de publicació limitada al que no se li ha donat molta importància com a document històric. A l’Arxiu Gavín del Monestir de les Avellanes n’hi podeu trobar i estan a la vostra disposició.

El contingut d’aquetes estampes sol ser religiós, recordant una primera missa, la restauració d’una església, aniversari de vots o professió religiosa, etc. Però també n’hi ha de caràcter cultural i civil, com la inauguració d’algun monument, o l’aniversari d’algun fet destacable.

Recentment les hem classificat i ordenat i properament serà una de les col·leccions que tractarem per què sigui accessible en línia.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Difusió, Què podem trobar a...?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s