Música en silenci, fons musicals dels arxius de Lleida


El dimecres 28 de novembre de 2012, a les 19,30 h. tindrà lloc, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs,  la inauguració de l’exposició Música en silenci, organitzada pel Grup d’Arxivers de Lleida (GALL).

L’estímul que com a arxiveres ens ha dut a realitzar aquesta exposició és l’interès per compartir la vàlua artística, documental i sentimental dels fons musicals que es troben aplegats als distints arxius de la ciutat de Lleida i del seu territori.

Allò que pretenem és remarcar els testimonis de la crònica musical lleidatana que han resultat significatius però alhora desconeguts pel gran públic, d’aquí el títol de l’exposició: Música en silenci.

Tot contribuint a un retrobament o descobriment de la societat amb compositors i obres que configuren una part dels fons que tenim dipositats, el que s’hi ofereix és la riquesa del patrimoni documental dels nostres arxius. I al llarg del recorregut per aquesta mostra, trobarem objectes d’estudi i gaudirem de peces i documents de gran interès.

Músic de la Banda Municipal de Lleida (1863), AML.L’exposició vol ser una aposta sincera perquè els tresors que presenta no romanguin eternament silenciats, atès que l’aproximació d’obres i col·leccions a la societat contribueix a reforçar el valor del patrimoni comú i a instal·lar en la consciència ciutadana la idea que els arxius són imprescindibles per a la preservació de la memòria històrica col·lectiva.

Poques vegades la ciutat ha recollit en un mateix espai tants rastres i testimonis de la història musical de Lleida. Com a art amb una llengua pròpia que ens parla sense paraules, la música ens transmet –mitjançant la seva sonoritat– sensacions i emocions que difícilment percebríem amb cap altre codi. Per aquest motiu, es vol dedicar la present exposició a tots aquells que han fet possible que l’exercici de la memòria esdevingui un regal per als sentits, que la història viscuda es converteixi en una motivació per al futur i, finalment, que el respecte pel passat constitueixi una eina que ens ajudi a comprendre el present i a transformar-lo en recurs de progrés.

 Carme Capdevila, Elena González, Teresa Ibars, Abigail Sagarra

Música en silenci
28 de novembre 2012 – 30 de gener 2013
Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs
Horari:
De dimarts a divendres:
10.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Dissabtes i festius:
12.00h a 14.00h / 17.30h a 20.30h
Diumenges: 12.00h a 14.00h
Tancada diumenges tarda i dilluns matí i tarda
 
Per més informació  
 
Altres entrades sobre l’exposició:
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.