Arquitectura de la Catedral de Lleida


El dissabte dia 15 de desembre l’Arxiu Capitular de Lleida oferirà a totes aquelles persones que vulguin apropar-se a les seves instal·lacions, una exposició sobre l’Arquitectura de la Catedral de Lleida.

 tarjetoacl

En aquesta mostra s’hi podran veure plànols, dibuixos i documents manuscrits originals del fons de l’Arxiu Capitular. L’exposició vol donar a conèixer part de les fonts documentals de la història arquitectònica de la Catedral Nova. Una història que s’explica a grans trets des del seu origen fins als nostres dies: començant per la recerca d’un solar per a la seva ubicació passant per les restauracions puntuals a les més oportunes per a adequar el temple a les exigències modernes.

La Catedral Nova de Lleida es concep arrel d’un fet històric dramàtic, com és la usurpació de l’antic temple de la Seu Vella, en el segle XVIII per les tropes de Felip V. Una catedral que viu sota l’ombra de l’esplendor d’un temple romànic i gòtic. Però també, una catedral que no deixa indiferent pel seu estil tardo barroc, per la seva història i per la seva significació dintre de l’eix urbanístic de la ciutat de Lleida. La seva arquitectura pot despertar més o menys admiració, però mereix ser coneguda més de prop.

El dia 15 es dóna un primer pas, des de l’Arxiu Capitular, per donar a conèixer aquesta arquitectura catedralícia. El mateix dia s’oferirà una visita guiada a les 12:00 h. i a les 13:00 h. amb l’arquitecte Joan Agelet i Gomà que parlarà de les darreres intervencions arquitectòniques en la Catedral. Intervencions cabdals, tant per la seva restauració i conservació, com per l’adequació del temple a les necessitats modernes, com ara la supressió de les barreres arquitectòniques.

 L’Exposició també es podrà visitar del 17 al 21 de desembre de 9.00 a 13.00h.

 Per a més informació:

Arxiu Capitular de Lleida
C/ Almodí Vell, s/n   Lleida
www.acl.cat
973.275177
Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Accés a la documentació, Activitats, Arxius, Difusió, Exposicions

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s