Publicació del darrer número de la revista Lligall


Ja s’ha publicat el darrer número de la revista Lligall de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents. (AAGDC) Aquest volum és una mica diferent dels anteriors, ja que aplega dos números, el 33 i 34, corresponents Lligall33_34als anuaris dels anys 2011 i 2012, i té un caràcter miscel•lani. Els sis interessants articles que l’integren són:

  • “La transició vers l’administració electrònica: l’experiència de l’Ajuntament de Girona”, de Ll. E. Caselles i Serra.
  • “L’ús de Twitter en el món dels arxius”, d’E. Terradelles Prat.
  • “Els arxivers a les organitzacions internacionals: perfil professional i vies d’accés », de Gustau Castañer.
  • “La pràctica de la reutilització de la informació del sector públic a partir del paradigma arxivístic”, d’A. Pujadas i Alex.
  • “Els arxius d’esports de la Secció Internacional d’Arxius d’Esports al Fons Fons Documental del Club Atlètic Vic. “La cursa per a l’organització dels arxius d’esports”, de Fina Solà i Gasset.
  • “Auditoria del registre general d’entrades i sortides de documents de l’Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda”, de Karen Van Enkhuizen.

La secció d’història arxivística recull l’article “Els inventaris d’arxius municipals de la província de Tarragona elaborats en compliment de la circular ministerial de 1945”, a càrrec d’Anna Magrinyà.

Pere Puig, Ramon Planes i Àngels Bernal entrevisten al doctor Anscari Manuel Mundó i Marcet, destacat historiador i paleògraf, especialitzat en l’estudi de textos medievals, de trista actualitat degut al seu recent traspàs, el 25 de desembre de 2012.

A la secció de Consideracions sobre…, es donen pautes sobre el tema de “L’elaboració de materials didàctics amb fonts d’arxiu”, a càrrec de Pilar Reverter Vidal, i és tracta el cas de “Barcelona Visual: l’arxiu al mòbil. Una experiència de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona per a dispositius mòbils”, de Jordi Serchs i Montserrat Ruiz.

Aquest volum inclou les memòries de l’AAC dels anys 2010 i 2011.

Esperem que els articles d’aquest nou número de la revista Lligall us resultin interessants.

El proper número, que ja s’està preparant, es dedicarà a analitzar, des de diferents prespectives, el Sistema d’Arxius de Catalunya i l’aplicació de la Llei 10/2001, d’arxius i documents.

Butlletí AAC – Montse Pons Mascarilla
Arxiu Municipal de Lleida i membre de consell de redacció de la revista Lligall

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.