Ingressa el fons documental de l’Ajuntament de Salàs de Pallars a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà


A finals de 2012 es va procedir a la signatura del conveni de cessió en règim de comodat del fons documental de l’Ajuntament de Salàs de Pallars amb el Consell Comarcal per a esser custodiat a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Sr. Joan Ubach i Isanta, en representació de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Francesc Borrell i Grau, com a alcalde del municipi de Salàs de Pallars, van signar el passat 21 de desembre de 2012, el conveni de cessió en règim de comodat de el ingrés del fons documental de l’Ajuntament de Salàs de Pallars a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà (ACPJ).

Signatura del conveni entre el president del Consell Comarcal Sr. Joan Ubach i l'alcalde de Salàs de Pallars, Sr.Francesc Borrell.

Signatura del conveni entre el president del Consell Comarcal Sr. Joan Ubach i l’alcalde de Salàs de Pallars, Sr.Francesc Borrell.

En una primera fase, cal destacar que l’Ajuntament de Salàs de Pallars ha posat a disposició un professional del món dels arxius, per tal que la documentació transferida complís al màxim els requisits d’entrada de documentació que marca el Departament de Cultura, el que facilita enormement el treball posterior dels arxivers del comarcal.

S’han transferit un total de 671 documents en 198 capses d’arxiu definitiu, totalment classificats, ordenats i descrits, de cronologies que van des de finals del S. XIX a finals del S.XX, que han estat instal•lats als dipòsits de l’arxiu comarcal.

El inventari d’aquest ingrés es pot consultar en ARXIUS EN LÍNEA, a la web de l’arxiu comarcal.

En l’actualitat, l’Ajuntament de Salàs de Pallars està treballant en l’elaboració i preparació d’una segona transferència de documentació.

El ingrés de la documentació de l’Ajuntament de Salàs de Pallars, ha suposat per l’arxiu comarcal, que sigui el quart ajuntament de la comarca, seguint al de Tremp, Talarn i Llimiana, d’un total de 14 municipis, en dipositar el seu patrimoni documental a l’ACPJ, el que denota la tendència de confiança en la nostra labor.

Fernando Lázaro Ochoa
Director de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà
Carrer del Mercadal, s/n
25620 Tremp
Telèfon: 973-651337
Fax: 973-654929
acpallarsjussa.cultura@gencat.cat
Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Difusió, Donacions, Gestió documental, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s