Ingressa a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell el novenari del Sant Crist Trobat de Tàrrega de 1760


La família Saula Briansó va fer donació del document el passat 5 d’abril

El passat divendres 5 d’abril es va signar la donació a l’arxiu comarcal de l’Urgell d’un exemplar del ‘Novenario o preparacion devota para celebrar con fruto por nueve dias consequutivos la fiesta del hallazgo de la milagrosa imagen Novenaride Christo crucificado que se venera en la Iglesia de San Antonio de la antiquisima Villa de Tarrega’, de l’any 1760, per part dels germans Eloi i Oriol Saula Briansó. No es té constància de l’existència a Tàrrega de cap altre exemplar d’aquest document. Aquest llibret va ser adquirit pel seu avi matern, i dinamitzador de la vida cultural de Tàrrega, Tomàs Briansó Solé, a la dècada dels anys seixanta del segle XX. Posteriorment, va ser heretat per la seva filla Rosa Briansó Alterachs.

La signatura de la donació que tingué lloc a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, va coincidir amb l’efemèride de la troballa del Crist Trobat, l’1 d’abril de 1650, i la festa religiosa que té lloc el diumenge posterior a aquesta data.

El novenari és conformat en tres parts: la notícia de l’origen de la devoció, el mètode per a practicar-la i el goig en l’honor de la imatge.

Des de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell volem agrair a la família Saula Briansó aquesta donació, que permet posar aquest exemplar a disposició de tota la ciutadania per a la seva consulta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.