Digitalització de documents del fons de l’antiga Casa Sullà de Tremp


S’han finalitzat les tasques de digitalització de documentació procedent del fons nobiliari de Casa Sullà de Tremp, nissaga nobiliària trempolina, poc abans de convertir-se en el que avui és l’Arxiu Comarcal i Consell Comarcal del Pallars Jussà. Es tracta d’un fons documental en suport paper, tot i que incorpora algun exemplar en pergamí. Les dimensions aproximades del fons són d’un metre lineal i la documentació és propietat del senyor Josep M. Blanquet.

Escut Casa Sullà 001

Escut de l’antiga Casa Sullà

El fons documental ha estat inventariat i treballat pel historiador d’Isona Francesc Amorós, que va classificar en vuit grans sèries tota la documentació :

1. Documentació referent a la Casa Gómez de Alba, en referència a la població aragonesa de Fonz, i documentació relativa a la Sra. Àngela Ferrer.

2. Correspondència datada entre 1856 – 1875.

3. Documentació del Corregiment de Talarn, datats entre 1822-1829, donat que un personatge de la família Sullà va exercir de Corregidor.

4. Documentació relativa al procés de disputa per el títol de la Baronia de l’Albi, per part de la família Rocabruna i la Sullà, i que aquesta última perdrà en favor dels Rocabruna.

5. 1827 Judici; documentació relativa a l’ajuntament de Tremp i als jutjats; Comptes del Sr. Ramon Sullà i documents relatius a les propietats de la família.

untitled

Carta del Prior del Monasterio de Pueyo a D.Ramón Mª de Alós i de Dou, en 1932

6. Documentació relativa a la creació del partit Tradicionalista entre 1890-1893

7. Cartes datades entre 1821-1849; Document de Ignasi Sullà; Herència de A. Ferrer de Fonz; Rebuts dels funerals i misses. I documents i cartes entre 1849-1952 i 1855-1874.

8. Documents relacionats amb les propietats de la família Sullà, escriptures (algun que altre en suport en pergamí); Comptes de propietats de Fonz de 1849; Despeses dels masovers de Tremp; Despeses de les misses de Joaquim Maria de Sullà i Ramón Sulla i rebuts divers.

La documentació digitalitzada és de vital importància per conèixer el passat dels Sullà, senyors entre altres de Sapeira, el Meüll i de Tremp. La digitalització ha donat com a resultat un total de 219 Gb en formats tiff, jpeg i pdf i un número de carpetes que ronden les 4.163 i 13.450 fitxers (o documents).

Fernando Lázaro Ochoa

Director Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

Carrer del Mercadal, s/n

25620 Tremp

Telèfon: 973-651337

Fax: 973-654929

acpallarsjussa.cultura@gencat.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.