L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i RàdioSeu acomiaden la primera temporada del programa ‘Radiografies’


‘Radiografies. Entrevistes Íntimes a l’Arxiu Comarcal’ és el títol del programa radiofònic que, amb periodicitat mensual, dirigeix Joan Obiols i que s’enregistra a les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. La segona temporada començarà a partir del proper mes de setembre.

Jordi Ausàs, durant l'entrevista del dia 28 d'octubre de 2011

Des del 30 de setembre de 2011 fins al 29 de juny de 2012 i amb un bagatge de 9 entrevistes, finalitza la primera temporada del programa radiofònic dirigit per Joan Obiols i dedicat a l’entrevista de personatges singulars de la Seu d’Urgell.

El programa és el fruit de la col·laboració de RàdioSeu i de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, escenari dels enregistraments, en un format obert a l’assistència del públic.

L’objectiu del programa és recollir els testimonis d’un seguit de personatges de la Seu d’Urgell que reuneixen una sèrie de circumstàncies o experiències de vida que els converteix en singulars alhora que testimonis d’excepció de l’evolució de la ciutat i els seus habitants.

Les entrevistes són enregistrades i posteriorment emeses per RàdioSeu; al seu torn, l’Arxiu Comarcal realitza una gravació en vídeo en alta definició amb el propòsit de nodrir la seva col·lecció de fonts orals.

Per aquest primer recorregut del programa han passat el músic Joan Ribolleda Altarriba El Truki (30/09/2011), Jordi Ausàs, ex alcalde de la Seu i Conseller de Governació de la Generalitat (28/10/2011), l’infermera Montse Miquel González La Tales (25/11/2011), el col·leccionista Josep Benavent Pep el Cata (16/12/2011), l’entranyable Teresa López López La Castayera (27/01/2012), el filòsof Salvador Rosàs Bargalló El Capitán (24/02/2012), l’actriu de teatre i artista Genissa González Carricondo (30/03/2012), el mariner nascut entre les muntanyes Josep Maria Juclà Xucli (27/04/2012) i l’apassionat i polèmic Pere Serra Alviñá Bull (29/06/2012).

Joan Obiols i Puigpinós, director del programa, és un gran coneixedor del Pirineu català i un gran dinamitzador cultural. L’any 1993 va fundar el Centre d’Estudis de l’Alt Urgell, ha col·laborat en nombroses publicacions i és autor d’una col·lecció de llibres de referència i consulta obligada sobre el Pirineu. En el món de la ràdio, ha estat el director i realitzador del programa L’Arxiu Obert, un espai d’entrevistes a centenars de persones rellevants de les comarques pirinenques.

La segona temporada del programa Radiografies s’iniciarà el proper mes de setembre. Els programes poden ser consultats al web de RàdioSeu seguint l’enllaç i activant l’opció Programes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.