Convenis de cooperació educativa amb 3 universitats per realitzar pràctiques no remunerades als arxius judicials


El Departament de Justícia, mitjançant el Servei de Documentació i Arxius Judicials, ha subscrit 3 convenis de cooperació educativa en l’àmbit universitari per tal de crear programes de practiques no remunerades, per a estudiants universitaris en el camp de l’arxivística i la gestió documental, tot  dins el nou règim previst al Reial decret 1707/2011, de 18 de novembre, pel qual es regulen les pràctiques acadèmiques externes dels estudiants universitaris.

Un dels convenis s’ha subscrit el passat 5 de desembre de 2012 amb la Universitat de Girona per a la realització de pràctiques professionals d’estudiants de la Facultat de Lletres.  Aquesta col·laboració permet un total de 120 hores de pràctiques professionals per alumne i que es desenvoluparan en els centres d’arxiu de l’àmbit territorial de Girona.

En data 2 d’abril de 2013, es va subscriure el  Conveni amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona per a la realització de pràctiques professionals en el camp dels estudis que imparteix la Facultat de Lletres. Aquesta cooperació permet un total de 150 hores de pràctiques professionals per alumne i que es desenvoluparan en els centres d’arxiu de l’àmbit territorial de Tarragona.

D’altra banda, el 15 de març de 2013, s’ha signat el Conveni de col·laboració amb la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). Aquest conveni de cooperació educativa, facilita a aquest model de formació universitària a distància, la realització de 100 hores de practiques professionals per alumne, als estudiants del curs de Postgrau d’Especialista Universitari en Arxivística de la UNED, que es podran desenvolupar en els centres d’arxiu de la Xarxa d’Arxius Judicials de Catalunya.

En aquest primer semestre de 2013, han realitzat pràctiques professionals 3 alumnes, 1 de cadascuna d’aquestes Universitats, i de les quals han estat tutors els arxivers, Carme Blanco a l’àmbit territorial de Girona, Mercè Iglesias a l’àmbit territorial de Tarragona i Alexis Serrano als arxius de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Rosario Moreno Orejuela
Tècnica de Gestió
 
 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.