L’Ateneu de Tàrrega diposita el seu fons a l’Arxiu de l’Urgell


La Societat Ateneu de Tàrrega, fundada l’any 1919, ha dipositat tot el seu fons documental a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) per a garantir-ne la preservació, catalogar-lo i fer-lo consultable. La cessió és considerada de valuosa significació ja que es tracta d’una de les entitats més representatives del teixit associatiu targarí, de caràcter intergeneracional i amb nombroses seccions culturals. Ateneu_Acur

En concret, la Societat Ateneu ha fet donació de 45 caixes de material que inclou llibres d’actes, cartells, fotografies, partitures i registres de comptabilitat i gestió. Els tècnics de l’ACUR procediran a netejar i ordenar els documents per fer-los accessibles tant a investigadors com a la ciutadania en general. La classificació del fons ocuparà 18 metres lineals de prestatgeria. L’ACUR ha avançat que el dipòsit donarà peu a una exposició retrospectiva.

Joan Lluís Tous, president de l’Ateneu, afirmà que aquest lliurament simbolitzava el pròleg de la commemoració del centenari de l’entitat, previst per a l’any 2019. “Desitgem que Tàrrega i la comarca es faci seu aquest fons com a testimoni de la història local”. Tous afegí que “amb aquest gest volem posar en valor tots aquests documents de cara al centenari i també animen la ciutadania a fer-nos arribar més material sobre la Societat Ateneu que pugui il•ustrar el nostre segle de trajectòria”. A banda de Tous, a l’acte de cessió del fons han assistit l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell; el cap del Servei de Coordinació General d’Arxius, Enric Cobo; el director de l’ACUR, Carles Quevedo; i l’arxiver municipal Lluís Agea. Val a dir que l’ACUR custodia actualment 122 fons, fruit de donacions d’institucions públiques, particulars i entitats privades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.