Què passa amb l’arxiu de la RTVV?


untitledPossiblement no és la millor introducció a un document que us adjuntem però davant de la realitat dels nostres veïns Valencians creiem molt interessant el fer-nos ressò del tancament de la RTVV i del futur del seu fons audiovisual. No és tant sols la ràdio i la televisió, sinó que és una punta d’un iceberg que es dóna a molts altres llocs i institucions. Com diuen els nostres companys arxivers valencians “ la política arxivística ha tingut moltes mancances (moltes conselleries no disposen de servei d’arxiu, p.e.) fonamentalment per una manca de previsió, de planificació i de visió a mig i llarg terme. Precisament allò que podem aportar els arxivers i que cada vegada més sembla absent de les decisions polítiques.”

L’estiu del 2012 ja es començaven a sentir veus sobre la possibilitat de tancament de RTVV i per tant del perill que corria el seu arxiu, tenint en compte que amb l’expedient de regularització una de les unitats més afectades havia de ser el Centre de Documentació i, aleshores, les seves 250.000 hores d’imatge. Arxiu-audiovisual-en-Canal-9

Senyores, senyors, no tant sols parlem del tancament d’un altaveu cultural i del poble sinó, un cop més, parlem de la possible pèrdua d’un llegat popular, i afectant a la pluralitat necessària per a tota democràcia. Davant d’aquesta situació el missatge del col·lectiu de professionals de la informació, començant per l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians (AAV) i continuant amb la resta.

Comunicat_RTVV

untitled1

Anna Esteve Florensa  Arxiu Diocesà de Lleida i  Biblioteca del Seminari Diocesà.

Maria Jesús Llavero Porcel  Arxiu Central de l’Audiència provincial i Jutjats de Lleida, i atén la coordinació dels arxius judicials de la província.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.