Els documents de l’antic poble de Tragó a l’arxiu comarcal de la Noguera


Carrers de Tragó

El 16 de desembre s’ha signat el contracte amb l’Ajuntament d’Os de Balaguer per a l’ingrés a l’Arxiu Comarcal de la Noguera del fons documental de l’antic poble de Tragó. A l’acte de signatura del contracte hi han assistit el president del Consell Comarcal de la Noguera, l’alcalde de Balaguer, l’alcaldessa d’Os de Balaguer, la directora de l’Arxiu Comarcal de la Noguera i membres de l’Associació d’Amics de Tragó, que ha estat la impulsora d’aquesta iniciativa.

Tragó de Noguera és actualment un municipi desaparegut, ja que va ser negat per les aigües del pantà de Canelles l’any 1964, és a dir, que l’any vinent es commemorarà el 50è aniversari de la seva desaparició. Aquest poble, que es trobava situat a  l’esquerra de la Noguera Ribagorçana, aigua avall del congost de Canelles, tenia l’any 1960 prop de cinc cents habitants. En desaparèixer, el terme va ser incorporat a Os de Balaguer, raó per la qual aquest ajuntament se’n va fer càrrec de la documentació de l’antic municipi.

El fons conserva els documents que l’Ajuntament de Tragó havia generat en l’exercici de les seves funcions des de finals del segle XIX fins l’any 1964. Comprèn uns 10 metres de documentació textual que es troba pendent d’inventariar i aplega documentació tan essencial per a la història del poble, com són les actes municipals o els padrons d’habitants. Aquesta documentació és un testimoni del passat de la vila i té gran importància per a la memòria històrica tant del desaparegut poble de Tragó com de la comarca de la Noguera.

trago de noguera

Signatura del contracte amb l’Ajuntament d’Os de Balaguer per a l’ingrés del fons documental de l’antic poble de Tragó

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.