Griselda Lozano, investigadora de textos medievals de la Val d’Aran, presenta la seva primera novel•la ‘ÒC’


El passat dia 7 de desembre Griselda Lozano, investigadora de textos medievals de la Val d’Aran, va presentar a la seu del Conselh Generau d’Aran la seva primera novel·la ‘ÒC’. La novel·la és fruit dels treballs d’investigació de l’autora a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, l’Arxiu de la Parròquia de Vielha i l’Archiu Generau d’Aran. Lozano ha continuat amb els treballs que van iniciar en el seu dia historiadors com Joan Reglà Campistol i Ferran Valls Taberner. La documentació i els Arxius aranesos son protagonistes i part important d’aquesta novel·la.

Portada de la novel.la de Griselda Lozano

Portada de la novel.la de Griselda Lozano

 Aquesta novel·la de ficció presenta un gran rigor històric. La història de la Val d’Aran i d’Occitània en els segles XII i XIII es descriuen tal com van succeir a través de la seva protagonista, Bernadeth Centelles. Centelles es desplaça a l’Aran i a través dels documents que consulta en els arxius aranesos trobarà testimonis importants de l’època històrica descrita. Son molts els personatges històrics que apareixen en el relat, com el rei Pere I el Catòlic i el seu itinerari fins arribar a Murèth. Així mateix, coneixerem què li passa a Bernadeth durant la seva investigació a la Vall. Una estada plena d’intriga, amor, coneixement i espiritualitat.

 L’autora ha dipositat un exemplar de la seva novel·la, editada per Ediciones Andante, a la Biblioteca Especialitzada de l’Archiu Generau d’Aran.

Maria Pau Gómez Ferrer

Archiu Generau d’Aran

Deixa un comentari

Filed under Grup d'Arxivers de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s