Formalització del ingrés del fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya


El passat dia 2 de gener de 2014 el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Sr. Oscar Cruz i el president del Consell Comarcal de la Cerdanya Sr. Ramon Moliner, van signar el contracte de cessió del fons de la FECH a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya pel qual l’Arxiu es compromet a organitzar-lo, custodiar-lo i posar-lo a l’abast dels usuaris.

El fons de la FCEH conté la documentació produïda i rebuda per aquesta institució en l’exercici de la seva activitat que consisteix en promocionar, organitzar, gestionar i coordinar la pràctica de tots els esports d’hivern dins l’àmbit de Catalunya. Així, podrem trobar i conèixer a través dels documents custodiats a partir d’ara a l’Arxiu els resultats de les competicions d’esquí nòrdic i alpí, les gestions de promoció i impuls dels esports d’hivern, la participació en les assemblees de la Federación Española de Deportes de Invierno, entre moltes altres activitats pròpies de la Federació, etc.

La documentació ingressada comença als anys 70 fins al 2005 i té un volum aproximat de 60 metres lineals. La voluntat de FECH i de l’Arxiu és que a través de futures transferències s’incorpori la documentació que l’entitat vagi generant de manera que es pugui garantir la unitat del fons i la seva adequada conservació. El fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern és ara i esdevindrà en el futur encara amb més força una font d’informació imprescindible per a reconstruir la trajectòria de l’entitat però sobretot per a l’estudi de la història de l’esquí i dels esports d’hivern a Catalunya.

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya Sr. Ramon Moliner i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Sr. Oscar Cruz en el moment de la signatura del contracte a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya.  Autor: Erola Simon.

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya Sr. Ramon Moliner i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Sr. Oscar Cruz en el moment de la signatura del contracte a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya.
Autor: Erola Simon.

Arxiu Comarcal de la Cerdanya
Passeig 10 d’Abril, n. 2 , 2n
17520 Puigcerdà
Tel. 972 88 23 67
http://cultura.gencat.cat/arxius/acce
accerdanya.cultura@gencat.cat
Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxius, Donacions, Grup d'Arxivers de Lleida, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s