Donació d’un document de l’Arxiu Municipal de Lleida a l’Arxiu Comarcal de la Noguera


El passat dilluns 3 de febrer de 2014, i en la seu de l’Arxiu Municipal de Lleida, s’ha efectuat la signatura de donació a l’Arxiu Comarcal de la Noguera del document “Epítome histórica de la sagrada imagen de la Virgen del Milagro, patrona de la fidelíssima ciudad de Balaguer”datat l’any 1697.AML_ACN

Es desconeix com va arribar aquest document a l’AML ni de quina sèrie documental o col·lecció de documents formava part. En el moment de fer la revisió de l’inventari es trobava en un plec de documents “no municipals” que fins aleshores no havien estat descrits.

Es tracta d’un resum de la llegenda de la troballa de la imatge de la marededéu del Miracle. Dona notícia del nomenament com a copatrona de Balaguer el dia 6 de gener de 1697, establint el dia de Reis com a data per a la celebració de unes completes i una cantada de tres nadales, amb assistència dels paers i del Consell de la ciutat.

També fa un comentari sobre l’elaboració d’aquest escrit que, dit pel mateix autor, va ser realitzat “calamo currensi” i amb notes d’un estudiant que “no sabe escrivir el castellano”. Es tracta, doncs, d’un esborrany. L’Arxiu Municipal de Lleida considera necessari fer-ne donació a l’Arxiu Comarcal de la Noguera per la vinculació directa del seu contingut amb la ciutat de Balaguer, i per no formar part de cap sèrie o col.lecció del nostre arxiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Arxiu Municipal de Lleida, Arxius, Donacions, Grup d'Arxivers de Lleida, Història, Patrimoni

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s