Donació del fons bibliogràfic de l’escriptor Josep Maria Madern a El Talladell, l’Urgell.


Josep Maria Madern i Sostres (Cervera 1926 – Barcelona 2012) va treballar com a periodista a Ràdio Joventut de Saragossa i a Radio Lleida, però en 1957 es traslladà a París obligat per l’ambient polític i social de l’Espanya d’aleshores. Hi va viure més de 25 anys i va ser el responsable dels programes informatius en castellà ORTF i de Radio France Internationale (Radio París). Va retornar el 1983 a Catalunya on va viure i va publicar contes, novel·les, aforismes i teatre fins a la seva mort en 2012 en Barcelona.
El fons bibliogràfic personal de l’escriptor es custodiarà en El Talladell complint la seva voluntat. El matrimoni Madern-Minguella ha mantingut des de 1972 una estreta relació amb aquell poble d’on prové la família Minguella i on conserva encara la casa pairal. La cessió s’ha formalitzat amb la signatura del document per part de la vídua, Pilar Minguell, EMD El Talladell, Miquel Albareda.

El fons de Madern consta de més d’un miler de llibres de diversos autors i gèneres, sumant 30 metres lineals. Són obres escrites en català, castellà i francès i algun original mecanografiat de l’autor.

Aquest fons bibliogràfic es custodiarà a l’Espai Molí, el local polivalent d’El Talladell, i la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega s’encarregarà de les tasques d’inventari per tal de fer-lo accessible als usuaris i als investigadors. També l’EMD El Talladell treballarà per difondre el llegat literari de l’escriptor segarrenc.

Si voleu saber més de Josep Maria visiteu el seu blog i el següent web.

La vídua de Madern, Pilar Minguell, ha signat la cessió amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president de l’EMD El Talladell, Miquel Albareda. Autor: Ajuntament de Tàrrega -

La vídua de Madern, Pilar Minguell, ha signat la cessió amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president de l’EMD El Talladell, Miquel Albareda. Autor: Ajuntament de Tàrrega –

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.