‘Fem memòria dels oficis antics’. La Xarxa d’Arxius Comarcals col.labora en aquesta iniciativa de participació ciutadana (crowdsourcing)


‘Fem memòria’ és una iniciativa de participació ciutadana (crowdsourcing) que vol recollir, conservar i donar a conèixer una mostra de la memòria familiar de Catalunya. La Memòria Familiar és el conjunt de fotografies, cartes, documents, etc. que es troben a les cases i forma part de la seva història privada.

‘Fem memòria’ s’estructura en campanyes que giren a l’entorn d’un tema o aspecte. La primer campanya posa el focus en els oficis antics. S’enten per oficis antics aquells ja desapareguts -com poden ser els serenos o traginers- o pels quals ha canviat ostensiblement la forma en que es realitzen.

Més de vuitanta biblioteques i arxius municipals, la Biblioteca de Catalunya i la Xarxa d’Arxius Comarcals han fixat uns dies a la setmana perquè es portin els documents a digitalitzar i s’expliqui la història familiar que hi ha al darrera. Els documents recollits arreu de Catalunya es publicaran tots junts a Internet. Constitueix el testimoni de la vida quotidiana de la societat, complementa el patrimoni que custodien les institucions de la memòria, i sovint resta “amagat”; es tracta d’una mirada diferent a la història, els costums, les tradicions, el llenguatge, etc.

 Si és desitja, també es poden donar els originals, que passaran a enriquir els fons locals i patrimonials de les biblioteques i arxius que impulsen aquesta iniciativa. L’equipament indicarà com fer-ho.

 La campanya es durà a terme des de l’1 d’abril fins al 30 de juny del 2014.  Triptic Fem memoria

Cartell Fem memoria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.