Castell de Mur cedeix gran part del seu fons documental a l’Arxiu Comarcal


Es tracta del sisè municipi de la comarca que diposita la seva documentació a l’Arxiu

El passat divendres 30 de gener se signà el conveni de cessió en comodat del fons de la documentació municipal històrica procedent de l’Ajuntament de Castell de Mur, entre l’alcalde de Castell de Mur, Sr. Josep Castells i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach.Joan_Ubach_(President_del_Consell_Comarcal_del_Pallars_Juss)_i_Josep_Castells_(Alcalde_de_Castell_de_Mur)

L’ingrés del fons de l’Ajuntament de Castell de Mur a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà és el sisè efectuat per ajuntaments de la comarca, desprès que amb anterioritat ja ho hagin fet els consistoris de Tremp, Talarn, Llimiana, Salàs de Pallars i Senterada.

La documentació ingressada té un volum aproximat de 489 capses d’arxiu definitiu, el que aproximadament són 53 metres lineals de documentació, amb una cronologia que va des del 1817 fins al 1990. La documentació, que es troba en perfecte estat de conservació, procedeix de Guàrdia de Noguera i de Mur.

La major part és documentació que prové de l’administració municipal, on destaquen sèries d’actes municipals, correspondència, registres fiscals, pressupostos o padrons, així com expedients de judicis de pau i conciliació i expedients d’informació possessòria des de 1920 de l’administració del Jutjat de Pau.

2 Comments

  1. Com podria saber de la famíia de la meva àvia nascuda a Herbasavina. Remei Tomás Vilamitjana.filla de Anton Tomás i Maria Vilamitjana, que vàren tenir 8 fills,crec.Ja tots són morts.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.