Acte de presentació de “L’Abans. Recull gràfic de Lleida”


Presentació del col·leccionable “L’Abans. Recull gràfic de Lleida (1860-1982), que recull la transformació històrica de la ciutat des de l’arribada del ferrocarril l’any 1860 fins a la riuada de 1982 a partir de milers de fotografies aportades pels lleidatans i lleidatanes.

El passat dimarts 24 de març va tenir lloc, al Saló del Retaule del palau de la Paeria, l’acte de presentació de L’Abans. Recull gràfic de Lleida, a càrrec dels representants polítics, la directora de l’Arxiu Municipal, Elena González, i els autors Sandro Machetti i Oriol Bosch.LLEIDA_Sobrecoberta_Premsa

“L’Abans. Recull gràfic de Lleida (1860-1982)” és un llibre de fotografies de Lleida i el seu terme municipal editat en 50 fascicles col·leccionables que recullen la transformació històrica de la ciutat des de l’arribada del ferrocarril l’any 1860 fins a la riuada de 1982. Editat per l’Arxiu Municipal de Lleida i l’editorial Efadós, el primer fascicle del col·leccionable es lliurarà gratuïtament a tota la ciutadania que ho vulgui –juntament amb les cobertes i la sobre coberta- en qualsevol llibreria o quiosc de la ciutat. Tots els divendres, en quioscos, papereries i llibreries de la ciutat, podreu trobar les següents entregues, una de nova cada setmana, fins a completar el volum, format per 50 fascicles, més el de presentació.

La directora de l’Arxiu Municipal de Lleida, Elena González, valorà molt positivament aquesta iniciativa i explicà que el recull de fotografies, en format digital, passaran a formar part del fons patrimonial de l’Ajuntament de Lleida sempre que els seus autors així ho desitgin. Destacà també que, d’aquesta manera, “s’aconsegueix una recuperació patrimonial important i una preservació de la memòria col·lectiva de tots els lleidatans i lleidatanes”.

ILE LLIBRE COLORPer la seva banda, els autors, Sandro Machetti i Oriol Bosch explicaren que l’eix fonamental del llibre són les persones i, els lleidatans i lleidatanes, en són protagonistes. En aquest sentit, el recull gràfic s’estructura en diversos blocs temàtics que mostren la vida quotidiana de Lleida, els seus paisatges i edificis rellevants, les festes, les entitats, les escoles, el treball i els esdeveniments històrics més importants d’aquest període de temps. Els autors també han destacat, molt especialment, l’ampli procés participatiu que s’ha portat a terme en l’elaboració d’aquesta publicació, que ha tingut una gran acceptació i un alt nivel de resposta ciutadana.

Per més informació.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Filed under Grup d'Arxivers de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s