Novetats del IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. Canillo (Andorra). 2, 3 i 4 d’octubre de 2015


Ja es pot consultar el llibret definitiu del IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs que es durà a terme a Canillo (Andorra) els dies 2, 3 i 4 d’octubre de 2015. El llibret s’ha editat en els cinc idiomes pirinencs (català, castellà, francès, euskera i occità) i conté tota la informació del col·loqui. Llibret definitiu del Col.loqui 2015

dibuixEn aquesta ocasió, el col·loqui porta per títol “Contraban d’idees. Contagi, innovació i dissidència a través del Pirineu”, ja que volem analitzar els Pirineus com a espai per al flux de les idees, els diferents mitjans emprats per a la seva difusió o els personatges que han tingut més incidència en aquests processos. Igualment ens interessa caracteritzar com aquest fenomen ha marcat el dia a dia dels diferents territoris pirinencs i, des de l’actualitat, ponderar el triomf o el fracàs dels diferents corrents i moviments. Cal dir que en la primera circular es va acotar la temàtica del col·loqui al segle XVIII-XIX, però que finalment s’ha decidit ampliar-la a totes les èpoques històriques.

Aquest col·loqui s’estructura en els següents àmbits d’estudi, als quals es podran presentar propostes de comunicacions i comunicacions pòster:

ÀMBIT 1: Eines, mitjans i espais: diaris, llibres, migracions, fires, ateneus i casinos

ÀMBIT 2: Els portadors de les idees : biografies i prosopografies

ÀMBIT 3: La incidència del pas de les idees en el dia a dia

Ampliat el termini per presentar comunicacions al IX Col·loqui d’Estudis Transpirinencs

El termini per presentar-hi comunicacions s’ha ampliat fis al 31 d’agost. Tots els investigadors que hi estiguin interessats cal que enviïn les propostes de comunicacions, amb el títol i un resum d’entre cinc-cents i dos mil caràcters, a l’adreça pineda@irmu.org abans d’aquesta data.

El preu de la inscripció general serà de 60 € i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants– serà de 45 €. El preu dóna dret a les actes, al sopar i a l’actuació musical de divendres i al dinar de diumenge. El dinar de dissabte, opcional, té un preu de 15€, que caldrà abonar en el moment de la recollida de documentació.

La inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta electrònica que trobareu la pestanya “Inscripció” de l’enllaç www.irmu.org/projects/transpirinencs) abans del 26 de setembre de 2015.

Institut Ramon Muntaner

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Activitats, Cultura, Grup d'Arxivers de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s