Cent anys de l’Escola Municipal de Música de Lleida (1915-2015)


Els actuals Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida compleixen el seu primer centenari. L’acta del Ple de l’Ajuntament del 17 de setembre de 1915, conservada a l’Arxiu Municipal de Lleida, ens diu: “… se aprueba el dictamen de la Comisión de Fomento sobre funcionamiento de una escuela de Música a partir del primero de octubre próximo, cuyo dictamen contiene los extremos siguientes (…) que se nombre también con carácter interino, para profesores de la Escuela a los mismos iniciadores D. José Vila, D. Julián Carbonell, D. Santiago Piñol, Doña Irene Cuartero y Doña Elena Pamies de Pereña, ejerciendo el primero el cargo o veces de director…”portada_herrera

Des d’aquelles primeres classes la tardor de 1915, minses en recursos i ubicades en un local que aprofitava l’escola pública de l’Almodí Vell, a la plaça Sant Joan, fins a l’actual seu, que comparteix edifici amb l’Auditori Municipal Enric Granados, s’han produït molts esdeveniments. Diferents locals, etapes de l’escola més o menys complexes i lleis d’educació diverses han anat marcant el camí d’aquest centre educatiu.

Els protagonistes reals d’aquests cent anys han estat el professorat, els estudiants i les seves famílies, que han cregut en el projecte.

En definitiva, el desenvolupament de l’escola ha comportat alhora el creixement de la música, en tots els àmbits de la nostra ciutat.

Amb motiu d’aquest centenari s’ha editat el llibre Cent anys de l’Escola Municipal de Música de Lleida (1915-2015), a càrrec d’en Lluís Marc Herrera i Llop, catedràtic d’educació secundària i doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.