Taller de Refotografia ‘Mirades dins la mirada’


El taller es realitzarà el dies 20 i 21 de maig de 2016 a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

El taller de refotografia ‘Mirades dins la mirada’ que s’impartirà els dies 20 i 21 de maig, a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, ofereix als participants la possibilitat de descobrir el patrimoni visual vinculat al territori i a la memòria. Però, a més, els permet afegir a aquest privilegi, la perspectiva de compartir la pròpia mirada in situ, amb els testimonis gràfics dels nostres predecessors en el càrrec d’observar i registrar l’entorn.
La refotografia desvetlla l’ancestral joc de mirades que ens llencem entre el paisatge, i els seus usuaris. És una activitat meticulosa que consisteix a tornar a fotografiar, des del mateix lloc, una escena prèviament registrada. A primera vista, refotografiar tracta d’evidenciar el pas del temps a través de la confrontació de diverses imatges obtingudes en un mateix lloc, en moments diferents. Tanmateix, és més que tornar a fer una fotografia, ja que requereix partir d’una selecció de material històric i realitzar una investigació, per així aconseguir tornar a posar la nostra càmera allà on algú ho va fer abans que nosaltres. En aquest sentit, la nova refotografia produïda és el producte subsidiari d’una meditació sobre tres subjectes: qui ha fet la primera fotografia, qui ha realitzat la segona, i qui observa ambdues, des del futur.

Refotografia-de-Tremp.jpg_1979158865
Ricard Martínez serà qui impartirà aquest taller. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És fotògraf, investigador i fundador de l’associació d’Arqueologia del Punt de Vista. Realitza projectes vinculats a la percepció del present a través de l’anàlisi dels registres documentals del passat. La majoria del seu treball es basa, principalment, en la refotografia. Ha impartit conferències, seminaris i cursos d’aquesta especialitat fotogràfica. Ha concebut i realitzat diverses instal·lacions fotogràfiques a l’espai públic, així com diversos treballs de documentació i digitalització de fons documentals, amb propòsits arxivístics i expositius.
Dates i horari: divendres 20 de maig (de 16 a 20h) i dissabte 21 de maig 2016 (de 10 a 14 h)
Lloc: Aula de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. C/ Mercadal, 19 (Casa Sullà) 25620 Tremp.
Places limitades: 20 segons ordre d’inscripció.
Inscripcions: 15 € // pagament en efectiu a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà  // telèfon: 973-651337 o acpallarsjussa.cultura@gencat.cat

 

Extret web Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

Deixa un comentari

Filed under Grup d'Arxivers de Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s