L’Arxiu Comarcal Pallars Sobirà prepara l’ingrés del fons de l’ajuntament de Lladorre


Aquesta intervenció forma part de les tasques de l’Arxiu Comarcal de suport a l’administració local

 

L’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (ACPS) ha iniciat aquest mes de maig les tasques preparatòries de l’ingrés del fons de l’Ajuntament de Lladorre. Aquest ajuntament és el darrer de la comarca per ingressar a l’ACPS.

Lladorre és un municipi de 238 habitants (dades de 2013), situat a la vall de Cardós,  que inclou cinc pobles: Aineto, Boldís Jussà, Boldís Sobirà, Lladorre, Lleret i Tavascan. Aquest ajuntament no ha tingut altres municipis agregats i conserva la documentació des de finals del segle XIX en bon estat.

 

990_1453227537llado.jpg_508977564

Edifici de l’ajuntament de Lladorre

Les tasques a realitzar són diverses. En primer lloc, en les dependències municipals on es troba la documentació, caldrà fer-ne una neteja superficial i elaborar una relació de sortida. També s’aprofitarà per eliminar elements que no són documentació, com, per exemple, els formularis en blanc. Posteriorment, la documentació relacionada es traslladarà a l’Arxiu Comarcal.

Un cop a les dependències de l’ACPS, es realitzarà una neteja més acurada als documents que ho requereixin. Seguidament, la documentació s’ordenarà i es classificarà segons el quadre de classificació corresponent i es descriurà en el programari GIAC.  Paral·lelament s’aplicaran les taules d’avaluació i tria que siguin oportunes.

Finalment, s’elaborarà la descripció dels fons resultants segons la NODAC (Norma de Descripció Arxivística de Catalunya), els inventaris podran ser consultats per tothom mitjançant l’aplicatiu Arxius en Línia, i els documents estaran a disposició dels usuaris: el propi ajuntament (que és el titular del fons) per a la seva gestió diària, els ciutadans en general i els investigadors.

Extret web Arxiu Comarcal Pallars Sobirà

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.