El projecte “Les arrels de l’Escola Pia al Pallars. Josep Calassanç, oficial de Tremp”, guanyador de la 7a beca Mossèn Jesús Castells i Serra 2017


El passat 3 de novembre de 2017, el jurat de la 7a beca Mn. Jesús Castells i Serra 2017 va acordar concedir la beca a l’equip investigador format per Joan Florensa i Parés, Aniol Noguera i Clofent i Roger Bergé i Pagan pel projecte: “Les arrels de l’Escola Pia al Pallars. Josep de Calassanç, oficial de Tremp”

 

Desprès de valorar els nou projectes presentats en aquesta edició, el jurat va considerar que el projecte guanyador presentava una gran solidesa metodològica i que alhora, contemplava la consulta d’una quantitat important de fons d’arxiu. Així mateix, contribuïa al coneixement d’un període històric poc estudiat dins de l’àmbit territorial de la beca i que tenia una projecció que aniria més enllà de la recerca, ja que dibuixava una ruta, dins del “camí de Calassanç”, que podrà tenir repercussió en la valorització patrimonial de la comarca del Pallars Jussà.

Finalment es va tenir en compte la recuperació de la figura de Josep Calassanç, reconeguda internacionalment i poc coneguda dins l’àmbit local.

A la becada, dotada amb 3.000 € bruts i la publicació del treball resultant, hi col·labora l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà que actua com a secretaria de la beca.

El seu objectiu fonamentalment es premiar el millor projecte de recerca inèdit sobre qualsevol àmbit d’estudi que se centri en l’estudi del fons ingressats a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

Extret de la web del XAC

Anuncis

One Comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.