Fem Arxiu, fem ciutat Arxiu Municipal de Lleida – Dia Internacional dels Arxius 2020


 

Durant aquests mesos en què ens hem vist obligats a estar tancats a casa, molts de nosaltres hem aprofitat el temps per endreçar armaris i espais i redescobrir objectes i documents que ens han transportat a temps passats.

Amb motiu del Dia Internacional dels arxius, que es commemora anualment el dia 9 de juny, des de l’Arxiu de la Ciutat us presentem la campanya “Fem Arxiu, fem Ciutat”, en què us convidem a compartir el vostre patrimoni documental amb els lleidatans d’ara i els lleidatans del futur.

 

  • Pot donar un fons qualsevol persona, entitat o empresa que posseeixi legalment un document, fons o col·lecció, independentment del seu suport, que sigui d’interès com a patrimoni documental de la ciutat de Lleida.
  • Els interessats en iniciar el procés de donació han d’enviar un correu electrònic a arxiu@paeria.cat amb una breu descripció del fons. I, els tècnics de l’arxiu es posaran en contacte amb vosaltres, per fer una valoració de la documentació i, si s’escau, iniciar el procediment.
  • La donació de fons documentals garanteix la seva correcta conservació, si es considera necessari s’hi aplicaran processos de restauració i se’n farà el tractament arxivístic corresponent que permetrà la seva difusió i posar-lo a l’abast de ciutadans i investigadors.

 

L’Arxiu de la Ciutat vetlla per la preservació, conservació i difusió del patrimoni documental local entès des d’un punt de vista global, amb l’objectiu final d’esdevenir un centre de recuperació i difusió de la memòria del municipi. L’assoliment d’aquesta fita, al llarg dels anys, ha menat a què l’Arxiu Municipal s’hagi enriquit amb l’ingrés de diversos fons documentals de diferents provinences i múltiples característiques. Hem de tenir presents que aquests fons contenen documents amb un tipus d’informació que sovint no és present en els fons de l’Administració. Per la seva naturalesa arriben més enllà de les estructures del poder i mostren aspectes de la vida quotidiana que no sempre són prou reflectits en la documentació generada per les institucions; perquè els documents d’arxiu dels fons privats es creen com a conseqüència del funcionament de les activitats col·lectives d’empreses, associacions, fundacions i famílies, i de la vida diària dels ciutadans.

 

Us convidem a gaudir dels fons particulars que conserva l’Arxiu i que descobriu el seu contingut i varietat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.