El President de la Fundació Josep Irla i exconseller de la Generalitat, Joan Manuel Tresserres visita l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà.


Josep Manuel Tresserras, en nom de la Fundació Josep Irla ha fet entrega de l’exemplar número 23, de l’1 d’abril de 1934 de la publicació “Alt Pallars” a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà. 

Aquest dimarts, dia 20 d’octubre, l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya entre 2006 i 2010 i actual President de la Fundació Josep Irla, el senyor Joan Manuel Tresserras, ha visitat l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (ACPS). 

Des de la Fundació Josep Irla, entre altres tasques, es dediquen a digitalitzar publicacions republicanes històriques, com ara, la publicació protagonista del dia; “Alt Pallars”. Aquesta era una publicació quinzenal en català que es redactava a Sort i que era editada pel Centre Republicà Català. Va llençar el seu primer número el dia 1 de maig de 1933 i, fins al moment, hi ha constància de 32 números editats. La darrera publicació data del 15 d’agost de 1934.  

Josep Manuel Tresserras, en nom de la Fundació ha fet entrega de l’exemplar número 23, de l’1 d’abril de 1934 de la publicació “Alt Pallars” de la qual a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà no en tenia cap exemplar. D’aquesta manera inaugurem una nova capçalera i aquest número, serà digitalitzat pròximament i posat a disposició dels usuaris. Esperem que aquest acte simbòlic, generós i altruista, serveixi d’exemple, perquè la gent que disposi d’altres números d’aquesta revista, s’animi a dipositar-los a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà. Així entre tots, poder conèixer una mica més que va succeir durant la Segona República a la nostra comarca.  

En aquest acte, a més de la participació del President de la Fundació Josep Irla i la directora de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà, Anna Moli, també hi ha assistit Raimon Monterde, alcalde de Sort i Josep Vall, director executiu de la Fundació Josep Irla. 

Joan Vall, director executiu de la Fundació Josep Irla, Joan Manuel Tresserras, President de la Fundació Josep Irla, Anna Moli, directora de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà i Raimon Monterde, alcalde de Sort en el moment de l’entrega de l’exemplar de la publicació “Alt Pallars”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informació facilitada per l’ACPS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.