‘Peave una liura de safrà’: El mon dels mercats i de les fires en els documents medievals i moderns


A partir del dimecres 9 de gener es poden realitzar les inscripcions al curs pràctic de paleografia i diplomàtica ‘Peave una liura de safrà’: El món dels mercats i de les fires en els documents medievals i moderns, organitzat per l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR).

El curs s’iniciarà el dia 26 de gener i, durant 5 sessions, els mesos de gener i febrer, ens aproparà a la lectura i interpretació de documents diversos d’arxiu que ens permetran conèixer les activitats econòmiques al voltant de les fires i els mercats catalans medievals i moderns. Els textos a llegir i interpretar seran diversos: privilegis, ordinacions, bans, productes, preus, préstecs…etc.

Es tracta d’un curs per aprendre  a llegir i interpretar la documentació d’arxiu d’època medieval i moderna per al coneixement dels tipus de lletres, abreviatures, cronologia, tipologies documentals, estructura dels documents.

La inscripció es fa mitjançant l’abonament del preu del curs i fent arribar el resguard de l’ingrés (original o digitalització), juntament amb la butlleta d’inscripció complimentada a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de les Sitges, 4 de Tàrrega o a l’adreça electrònica acurgell.cultura@gencat.cat )

 Imatge paleografia

Professorat: Joan Busqueta. Professor d’Història Medieval de la Universitat de Lleida (UdL)

Inscripcions del 9 al 22 de gener de 2019 (Formulari d’inscripció)

Informació extreta de la pàgina web de la XAC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.