Donació de partitures a l’Arxiu Municipal de Lleida


Fototeca.cat-BC
Arxiu: Biblioteca de Catalunya, Barcelona (BC)

El passat dijous 12 de juliol, l’Arxiu Municipal de Lleida (AML) va rebre la donació de 19 volums de partitures musicals l’autor de les quals és el compositor lleidatà Sr. Manuel Giró Ribé (Lleida 1848-Barcelona 1916).

La donació la va efectuar el sr. Agustí Miró i la sra. Zenith Escolà, familiars del compositor, amb l’objectiu que es conservi l’obra de manera conjunta. L’Arxiu realitzarà l’organització i descripció de la documentació amb la finalitat de donar a conèixer l’obra musical de Manuel Giró Ribé. Cal afegir que ha estat el Sr. Lluís Marc Herrera Llop, coneixedor de l’existència d’aquest fons documental, el que ha fet possible aquesta donació  duent a terme les gestions que han culminat amb l’ingrés de la documentació a l’Arxiu.

Per altra banda, l’Ajuntament de Lleida va aprovar nomenar Plaça Manuel Giró Ribé, l’espai on conflueixen els carrers Arquitecte Morera Gatell,  c/Castell de Gardeny,  c/ Castell de Montclar i c/Poblet al barri Ciutat Jardí.

Aquesta donació és important per la tipologia de la documentació ingresada i pel fet de pertanyer a un fons personal que incrementa el patrimoni documental de la ciutat dipositat en l’Arxiu Municipal de la Paeria de Lleida. També des d’aquí ponderem el fet mateix de la donació pel que significa de sensibilitat i implicació respecte al patrimoni documental.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.